Hälsokontroll i Göteborg

Hjärt och kärlsjukdom

Vi erbjuder hälsokontroll/hälsoundersökning och färdiga blodprovspaket

Både för privatpersoner och företag. Är det något särskilt ni önskar att kolla upp kan detta ordnas. Provtagning sker inte på kliniken.

Kanske känner man på sig att något är fel, men man vet inte riktigt vad. Din livsstil har en direkt påverkan på hur du mår på insidan. Genom att genomföra en hälsokontroll kan du skapa en förståelse för din kropp. Du får  läkaren får du möjlighet att gå igenom provsvaren. 

Vilka typer av hälsokontroller finns hos oss?

Vi har 3 olika blodprovspaket; Liten, Fysik, Stor. Är det något särskilt ni önskar att kolla upp kan detta ordnas.

Hälsokontroll Stor 

Vid denna kontroll lägger vi fokus på hjärta genom EKG och blodtryck samt lungfunktion. Genom blodproverna får du en insikt i kärl, sköldkörtel, diabetes, vitaminer & mineraler, lever, njure, blodstatus. Det här är vår mest omfattande hälsokontroll.
Provtagning sker på Carlanderska, därefter bokar du in ett läkarbesök för genomgång av provsvaren samt för att ta EKG, PEF och urinprov. 

Blodprover:
Levervärden: ASAT, ALAT
Njurvärde: Kreatinin
Elektrolyter: Natrium, Kalium, Calcium
Blodfetter: Kolesterol, Triglycerider, LDL, HDL
Prostatavärde: PSA (män över 40 år)
Sköldkörtelvärde: TSH
Blodbild: Hb, HbA1c LPK, TPK, Sänka
Urinprov
Vitaminer och mineraler: Vitamin D, Homocystein, Magnesium, Zink, Järn, Ferritin, Transferritin
F-hb
Homocysteinnivå

Övrigt:
Blodtryck, puls
Screening för KOL utförs med PEF
Vikt Längd för uträkning av BMI, kroppsvolym; medicinsk över/undervikt
Vilo-EKG

Tillval:
Spirometri
Syntest
Hörseltest

Läkarundersökning/ Resultat:

Av specialistläkare inom allmänmedicin, allmän fysisk undersökning med hänsyn taget till lab-prover och övriga testresultat.

 Hälsokontroll Fysik 

Riktar sig till dig som är fysiskt aktiv och vill ha en helhetsbild över din kropp och hälsa. Endast blodprovstagning, proverna tas på Carlanderska. Läkaren återkopplar när provsvaren inkommit. 

Blodprover:
Levervärden: ASAT, ALAT,
Njurvärde: Kreatinin
Elektrolyter: Natrium, Kalium, Calcium
Blodfetter: Kolesterol, Triglycerider, LDL, HDL
Blodbild: Hb, HbA1c, LPK, TPK, Sänka
Vitaminer och mineraler: Vitamin D, Magnesium, Zink, Järn, Ferritin
Homocysteinnivå
Transferritin

Hälsokontroll Liten 

Hälsokontroll liten
Endast provtagning där vi testar ditt kolesterol, ditt blodsocker samt ditt blodvärde. Blodprov tas på Carlanderska. Läkaren återkopplar när provsvar inkommit. 
Blodprover:

Blodfetter: Kolesterol, Triglycerider, LDL, HDL
Blodbild: Hb, Sänka
Blodsocker: HbA1c
TSH/PSA

Aktuellt på Götabergshälsan

Hälsokontroll i Göteborg

Hälsokontroll

Vi har fem olika hälsoundersökningar; Fysik, Extra, Liten, Sköldkörteln och Fetma/ Övervikt. Det vara en god idé att genomföra en hälsokontroll regelbundet. Genom att skapa en förståelse för din kropp kan du också lära dig hur du kan hjälpa kroppen att må så bra som möjligt.

Läs mer om hälsokontroll

2022

Stort tack till alla våra underbara patienter som väljer att komma till vår klinik. Vi är priviligierade. Utan er vore verksamheten vi byggt upp ingenting och vi hoppas ni patienter känt er väl omhändertagna hos teamet på Götabergshälsan. 2022 satsar vi ytterligare på effektivare vård i våra lokaler, vård på plats ute hos uppdragsgivare, uppföljning, vårdstatus och ett genuint intresse för din hälsa samt välmående. Vi anser att friska och välmående människor bidrar till ett bättre samhälle. Vill du boka en tid hos oss gör du det enklast → här.

Sjöfartsintyg

Vi utfärdar både danska och svenska sjöfartsintyg men även för Starcrusier och liknande amerikanska bolag. Kostnad för sjöfartsintyg för är 1000kr i okomplicerade fall.

Läs mer om sjöfartsintyg