Övervikt fetma

Fetma ökar i hela världen och andelen personer har nästan tredubblats de senaste 30 åren. Idag lever drygt 15% av alla kvinnor och 16 % av alla män i Sverige med fetma.

Övervikt

Vill du gå ner i vikt? Har du försökt tidigare men inte lyckats?

Vi kan hjälpa dig som behöver gå ner i vikt.

Orsaker till övervikt

En förklaring till utveckling av övervikt och fetma är att det råder en obalans mellan intaget av kalorier och förbrukning av kroppens energi, men i verkligheten är de biologiska mekanismer bakom utvecklingen av fetma mer invecklade.

Hos oss är första steget en hälsokontroll med en av våra läkare för eventuell fortsatt medicinsk behandling med Mysimba. Under behandlingsperioden har ni regelbunden kontakt med sjuksköterska för rådgivning och stöd.

Mysimba, även känt som Contrave internationellt, ger viktreduktion genom påverkan på hjärnans aptitreglering, en verkningsmekanism som skiljer sig från befintliga läkemedel vid övervikt och fetma.

Hos oss får du hjälp med:

  • Hälsokontroll och provtagning
  • Medicisk behandling med Mysimba
  • Rådgivning kring hälsa och förändring av levnadsvanor
  • Hänvisning till stödprogram för behandling av övervikt

Kontakta oss för mer information eller boka ert läkarbesök online!

Aktuellt på Götabergshälsan

Hälsokontroll i Göteborg

Hälsokontroll

Vi har fem olika hälsoundersökningar; Fysik, Extra, Liten, Sköldkörteln och Fetma/ Övervikt. Det vara en god idé att genomföra en hälsokontroll regelbundet. Genom att skapa en förståelse för din kropp kan du också lära dig hur du kan hjälpa kroppen att må så bra som möjligt.

Läs mer om hälsokontroll

2024

Götabergshälsan har nu öppnat sina dörrar i Kungsbacka och välkomnar dig med samma personliga service och trevliga bemötande som alltid. Vi är glada att kunna erbjuda våra tjänster i denna vackra stad och ser fram emot att få vara en del av gemenskapen. Oavsett om du behöver hälsokontroller, företagshälsovård eller rådgivning är vi här för att möta dina behov med ett personligt engagemang. Välkommen till Götabergshälsan, där din hälsa och välbefinnande står i fokus.

2022

Stort tack till alla våra underbara patienter som väljer att komma till vår klinik. Vi är priviligierade. Utan er vore verksamheten vi byggt upp ingenting och vi hoppas ni patienter känt er väl omhändertagna hos teamet på Götabergshälsan. 2022 satsar vi ytterligare på effektivare vård i våra lokaler, vård på plats ute hos uppdragsgivare, uppföljning, vårdstatus och ett genuint intresse för din hälsa samt välmående. Vi anser att friska och välmående människor bidrar till ett bättre samhälle. Vill du boka en tid hos oss gör du det enklast → här.

Sjöfartsintyg

Vi utfärdar både danska och svenska sjöfartsintyg men även för Starcrusier och liknande amerikanska bolag. Kostnad för sjöfartsintyg för är 1000kr i okomplicerade fall.

Läs mer om sjöfartsintyg